open-navfaktor-logo
search
Bruka i sramota
Amateri s Farskih Otoka izbacili Borac iz Evrope
B36 Torshavn, poluamaterski klub s Farkih Otoka izbacio je Borac iz Evrope, što nakon ishoda u prvom susretu nisu očekivali ni najveći pesimisti među navijačima Banjalučana.
14.07.2022. u 21:47
get url
text

B36 Torshavn nadoknadio je dva gola zaostatka iz prvog meča kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Borac je prije sedam dana u Modriči slavio 2:0, a u revanšu je bilo 3:1 za Farane. Putnika u narednu rundu odlučilo je izvođenje penala, a s(p)retniji su bili domaći igrači.

Egilsson je u 35. minuti postigao eurogol iz slobodnog udarca za 1:0. Kasnije se ispostavilo da će ovo biti njegov najbolji meč u karijeri.

B36 Torshavn je u 44. minuti ostao s igračem manje poslije isključenja Jacobsena, koji je zaradio drugu javnu opomenu.

Domaći su na odmor odnijeli minimalnu prednost, a u nastavku su "poništili" suficit Borca iz prvog meča. Egilsson je u 54. minuti iz penala pogodio za 2:0, a kod Borca je poslije drugog žutog kartona isključen Gajić. On je i skrivio najstrožu kaznu.

U 66. minuti dosuđen je još jedan penal za Farane. Ovoga puta "krivac" je bio rezervista Lazić. Loptu je ponovo namjestio Egilsson i bio precizan za prvi hat-trick u karijeri.

Bio je to rezultat koji je Torshavn vodio u drugu rundu, a Borac je uspio preko Tatara u 75. minuti smanjiti zaostatak na 3:1.

Meč je tako sa ukupnim rezultatom 3:3 otišao u produžetke.

U dodatnih pola sata igre Borac je bio bolji rival, pokušavao postići gol koji bi značio i plasman u narednu rundu, ali nije uspio. Putnika u sljedeći krug odlučili su penali.

Penal seriju otvorio je Tatar i bio precizan za 1:0, a Nattestad je izjednačio na 1:1.

Lukić je donio Borcu prednost od 2:1, a Pavlović odbranio udarac Eriksenu.

Za 3:1 pogodio je Ćorić, iz drugog pokušaja, nakon što mu je prvi penal odbranio golman Torshavna. Udarac je poništen zbog nepravilnog kretanja domaćeg čuvara mreže. 

Nielsen je smanjio na 3:2, a četvrtu seriju promašajem je počeo Piščević. Heinesen je izjednačio na 3:3, a potom Subić promašio šut s 11 metara.

Odlučujući penal u pogodak je pretvorio Enevoldsen.

U drugom kolu Konferencijske lige BiH će predstavljati Velež, Tuzla City i Zrinjski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.