open-navfaktor-logo
search
Karačić zadovoljan
Amar Osim u svom stilu: Bolje što nam se ovo dogodilo večeras...
Niko nam nije kriv. Imali smo sve u svojim rukama, naglasio je strateg Plavih 
24.11.2019. u 17:59
get url
text

Derbi susret 17. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Širokog Brijega pripao je gostima sa Pecare.

Plavi su prvi put u ovoj sezoni poraženi na domaćem terenu i tako su ispustili lidersku poziciju, koju su prepustili Sarajevu, narednom protivniku.

- Niko nam nije kriv. Imali smo sve u svojim rukama. Prije svega protivnika, koji je igrao otvoreno, nije se služio nečasnim radnjama da dođe do cilja. Oni su dva puta ušli u šesnaesterac i dali nam dva gola. Možda je bolje što nam se sada ovo desilo, nego nekad u finišu kada bude gusto. Naravno, i sada smo izgubili bodove... I da nismo primili gol isto bih rekao. Nama je večeras i remi i poraz značio isto, jer smo "morali" pobijediti. Nismo imali svoj dan, a Široki je bio stopostotan - kazao je Amar Osim, trener Željezničara, za Moja TV, a potom najavio i derbi sa Sarajevom:

- Mogu se nadati da ćemo biti efikasniji. Da ćemo situacije kojih bude, ne kao protiv Širokog ali će ih biti, iskoristiti za razliku od večeras.

Toni Karačić, trener Širokog Brijega, bio je zadovoljan nakon trijumfa njegovog tima.

- Ovo su velika tri boda za nas. Zahvalio bih se organizatoru, jer je prelijepo bilo večeras biti ovdje. Sa naše strane je bilo kvalitetno, najavili smo da će biti tako i drago mi je zbog toga. Zadovoljan sam prvim poluvremenom, dosta dobro smo stajali na terenu, postigli smo gol na vrijeme. Drugo poluvrijeme Željo je bio kvalitetnija ekipa, ali smo golom iz pebala na kraju spretno došli do tri boda - kazao je Karačić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.