open-navfaktor-logo
search
Novi kiks Želje
Amar Osim: Tukli smo se, borili, nismo spuštali ruke
Fudbaleri Željezničara remizirali su protiv Mladosti - 4:4 u duelu 25. kola Premijer lige BiH.
10.04.2021. u 21:35
get url
text

Plavi su cijelu utakmicu "ganjali" rezultat, a treći i četvrti gol postigli su u sudijskoj nadoknadi.

Ovo je bila najefikasniji meč dosadašnjeg dijela sezone, a zanimlju opasku imao je i Amar Osim, trener Želje.

- Pokušati analizirati ovakvu utakmicu bit će nesuvislo. Nakon pet kola gdje nismo dali gola, damo četiri i ne pobijedimo. Mladost da četiri gola u gostima i ne pobijedi. Imali smo deset stopostotnih šansi pored golova, a kako smo igrali danas, da su oni imali isti broj igrača, dali bi nam 12 golova.

VEZANI TEKST - Bruka na Grbavici: Osam golova, Željo u nadoknadi izbjegao poraz od Mladosti

Prva minuta prečka, treća minuta gol, nije okej, ne prođe pet minuta drugi gol, vratiš se nakon toga i nakon 15 sekundi primiš novi gol. Doživio si treći šok, pomoglo nam je isključenje da se dohavizamo, oni su bili manje opasni, realizacija je katastrofalna po nas, po našu statistiku. Imali smo četiri zicera, ali nismo dali drugi gol, tek smo smanjili u 68. minuti.

Totalno neefikasni, a u odbranu ne postojimo. Čitava ekipa. Pomogao nam je protivnik u smislu da ima jako opasne igrače, Hadžića nismo imali pod kontrolom, Hiroš je bio jako raspoložen, i on se ugasio kada su imali igrača manje, a mi to nismo znali iskoristiti, bez obzira na veliki broj prilika.

Igrači su pod stresom zbog zbivanja na samoj utakmici, rezultat utakmice utječe bitno na stanje uma na terenu. Ono što radiš, nama se obije ili ne obije o glavu. Bilo je nesigurnosti u napadu, nismo mogli riješiti situacije u napadu, dobiješ to što dobiješ. Na kraju postigneš četiri gola. Nismo dali pet kola nijedan, sad smo dali četiri.

Tukli smo se, borili, nismo spuštali ruke. Loša stvar je što smo izgubili dva boda kući protiv ekipe od koje nismo željeli da izgubimo - kazao je Osim.

Kompletno Osimovo izlaganje na presici nakon Mladosti pogledajte u videu koji je objavio SportSport.ba

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Radnika. Susret u Bijeljini počinje u 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.