Protivnik izabranicima Amara Osima bit će ukrajinska Zorya, ekipa koja je prvi dio sezone u svojoj zemlji završila na visoko trećoj poziciji, odmah iza Shakhtara i Dynamo Kieva.

Turska Antalija poznata je destinaca na kojoj se pripremaju klubovi iz Bosne i Hercegovine, ali i iz zemalja okruženja, pa tako i iz Srbije.

Dosta srbijanskih novinara pratilo je članove Ling long lige, a neki od njih su razgovarali i sa trenerom Plavih, sinom legendarnog Ivice Osima.

Zanimljivo da je Osim mlađi u razgovoru za Tanjug skrojio idealni tim Crvene zvezde, no nije mu bilo lako.

- Golman – Borjan, bez obzira što je Dika bio prvak Evrope i što pamtim Ljukovčana i starijeg DikuStojanovića... Stojković, iako je persona non grata među zvezdašima u svijetu, možda bih ipak njega stavio da brani - rekao je Osim, te dodao:

- Igrali bi Nikola Jovanović, a lijevo Siniša Mihajlović, stoperi, pozadi Belodedić, on je bio majstor, Bogićević može biti ispred, Aćimović, Pižon, Piksi desno, lijevo Džajić... Treba centarfor, a i Prosinečki je bio dobar igrač, on umjesto Aćimovića, Savićević, a mora i Dušan Savić, prije Pančeva - nije se mogao Osim baš lako odlučiti, ali je naglasio kako je gledao sve asove bivšeg prvaka Evrope koje je spomenuo.