open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Amar Osim sastavio idealni tim Crvene zvezde svih vremena
Fudbaleri Željezničara u ponedjeljak igraju posljednji kontrolni meč na pripremama u Turskoj.
09.02.2020. u 19:25
get url
text

Protivnik izabranicima Amara Osima bit će ukrajinska Zorya, ekipa koja je prvi dio sezone u svojoj zemlji završila na visoko trećoj poziciji, odmah iza Shakhtara i Dynamo Kieva.

Turska Antalija poznata je destinaca na kojoj se pripremaju klubovi iz Bosne i Hercegovine, ali i iz zemalja okruženja, pa tako i iz Srbije.

Dosta srbijanskih novinara pratilo je članove Ling long lige, a neki od njih su razgovarali i sa trenerom Plavih, sinom legendarnog Ivice Osima.

Zanimljivo da je Osim mlađi u razgovoru za Tanjug skrojio idealni tim Crvene zvezde, no nije mu bilo lako.

- Golman – Borjan, bez obzira što je Dika bio prvak Evrope i što pamtim Ljukovčana i starijeg DikuStojanovića... Stojković, iako je persona non grata među zvezdašima u svijetu, možda bih ipak njega stavio da brani - rekao je Osim, te dodao:

- Igrali bi Nikola Jovanović, a lijevo Siniša Mihajlović, stoperi, pozadi Belodedić, on je bio majstor, Bogićević može biti ispred, Aćimović, Pižon, Piksi desno, lijevo Džajić... Treba centarfor, a i Prosinečki je bio dobar igrač, on umjesto Aćimovića, Savićević, a mora i Dušan Savić, prije Pančeva - nije se mogao Osim baš lako odlučiti, ali je naglasio kako je gledao sve asove bivšeg prvaka Evrope koje je spomenuo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.