open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Amar Osim priželjkuje pogodak: I do sada smo davali golovi, ali nisu priznati
Fudbaleri Željezničara sutra će na Grbavici ugostiti Mladost u duelu 25. kola Premijer lige BiH.
09.04.2021. u 17:41
get url
text

Duel protiv tima iz Doboja kod Kaknja najavio je Amar Osim, trener Plavih.

- Očekivanja su da probamo zabiti gol, napokon, a da ga ne damo kad je već 0:3 za protivnika. Da nam to da mogućnost da lakše igramo, pošto očigledno imamo problema sa pritiskom koji smo sami sebi stvorili nekom smušenošću u zadnjih nekoliko utakmica nekakvim odnosom koji možda nije bio na najvišem nivou ili nekakvim stvarima na koji realno nemamo uticaj.

Sve to zajedno je napravilo da imamo to što imamo, da ne igramo definitivno na nivou svojih mogućnosti. U svakoj utakmici imamo problema da se opustimo i kad dođemo u situacija da nešto napravimo, sputani smo. Ko nije igrao fudbal ne zna šta to znači.

Trudimo se, radimo. Očekujemo da nas u jednoj od sljedećih utakmica, po mogućnosti već sutra, krene i da damo gol. I dosad smo davali golove, ali nisu nam se priznavali, nažalost. To bi nam omogućilo da igramo mirnije i da predstava bude kao što se od nas očekuje. U principu smo bolja ekipa od Mladosti - poručio je Osim.

Strateg Plavih nahvalio je rivala, naglasivši kako na Grbavicu dolaze potpuno rasterećeni, što im je prednost u odnosu na Plave, koji su u grču.

Duel na Grbavici počinje u 17 sati uz direktan TV prijenos. Glavni sudija je Elvis Mujić iz Banovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.