open-navfaktor-logo
search
Derbi na Grbavici
Amar Osim pred Slobodu: Ovo nam je najteži meč, jer nema "vađenja"
Trener najtrofejnijeg bh. kluba, svjestan je da ne smije biti opuštanja
16.08.2019. u 14:22
get url
text

Tri vezane pobjede, od čega dvije gostujuće (Mladost i Čelik po 2:0), uz domaći trijumf (Zrinjski 1:0) i remi na otvaranju sezone (Borac 0:0), "lansirale" su fudbalere Željezničara na lidersku poziciju premijerligaške tabele. 

Plavi imaju priliku da se učvrste na vrhu eventualnom pobjedom protiv Slobode, koja će sutra od 20.30 sati gostovati na Grbavici. 

{$galerijaFotografija}

Amar Osim, trener najtrofejnijeg bh. kluba, svjestan je da ne smije biti opuštanja, jer svaka neopreznost na kraju se može skupo platiti. 

- Imamo dva igrača koji imaju kartone, što nije dobra stvar. Ovo nam je najteža utakmica do sada, jer nema nikakvih opravdanja i "vađenja". Sada smo kao neki favoriti, a Slobode igra u normalnoj formi. Zato je teška situacija - kazao je Osim, dodavši: 

- Sloboda je veliki klub, tradicionalno je motivirana ovdje na Grbavici. Protiv Slobode smo u prošloj sezoni u tri utakmice dva puta pogledali na gol. Ali, nisu ni oni nama zaprijetili. Valjda će sutra biti gledljivija utakmica, nego tri iz prošle sezone. 

Osim je otkrio da Semir Štilić neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu protiv Slobode, a iz njegovih riječi moglo se zaključiti da ni Sinan Ramović neće dobiti (pre)veliku minutažu. 

Na pitanje da li Željo ove sezone može "zabiti" gol u prvom poluvremenu, odgovorio je u svom stilu. 

- Sada bi potpisao da ne "zabijamo" u prvom dijelu, ali da pobjeđujemo - naglasio je Osim. 

Ermin Zec se oporavio od povrede, a protiv Čelika je bio starter. 

- Imao sam dosta problema sa povredama. Ove sezone sam odradio pripreme, ali sam se povrijedio prvo kolo. Iz utakmice u utakmicu ću biti bolji i na većem nivou. Protiv Slobode nas očekuje teška utakmica, jer će biti najteža utakmica. "Favoriti" smo i moramo dobiti, a nadam se da ćemo to i opravdati. 

Prije početka pressice Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, sa čelnicima Želje danas je potpisao ugovor o realizaciji grant sredstava, a 100.000 KM bit će iskorišteno za nastavak radova na stadionu, odnosno za nabavku trafostanice.

Koldžo je izrazio zadovoljstvo što se Željezničar vratio u vrh bh. fudbala, dok je Admir Džubur, predsjednik Želje, najavio nove radove na Grbavici, a između ostalog pomenuo je i rekonstrukciju Juga. 

{$galerijaFotografija}

Press konferencija FK Željezničar uoči utakmice s Fk Sloboda
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.