open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Amar Osim o nastavku Premijer lige BiH: Zna se šta su naše želje
Amara Osima, najtrofejnijeg trenera u Bosni i Hercegovini, obradovala je informacija o otvaranju frizerskih salona, tako da je nakon dužeg vremena posjetio salon Merime Planjanin, supruge Šukija Planjanina, koja brine o njegovom imidžu.
13.05.2020. u 17:12
get url
text

- Došlo je vrijeme za šišanje. Naravno, otišao sam kod drage komšinice Merime – kaže za Faktor Amar Osim.

Sigurno da bi ga od otvaranja frizerskih salona više obradovala informacija o nastavku fudbalske Premijer lige BiH.

- Čekamo da vidimo šta će se riješiti. Zna se šta su naše želje i nadamo se da će se ostvariti – ističe šef stručnog štaba Željezničara na čijoj klupi je osvojio pet titula prvaka BiH i četiri Kupa naše zemlje.

Kako dodaje, svakodnevno preko telefona razgovara sa majkom Asimom, koja je posljednjih mjeseci sa ocem Ivicom u austrijskom Gracu.

- Svi smo zatvoreni već duže vrijeme. Bog zna kada ću ih moći ponovo vidjeti. Znate kakve su procedure za putovanja i odlaske ili ulaske u zemlju. Posebno mi je žao što sa ocem nisam mogao proslaviti njegov rođendan - govori Osim.

Od kada je proglašena pandemija koronavirusa, vrijeme najčešće provodi gledajući utakmice.

- Najviše sam gledao utakmice iz 70-ih godina. Kao i svi, imao sam dosta slobodnog vremena, tako da sam gledao svjetska prvenstva iz 1970, 1974. i 1978. godine. Stvarno je bilo odličnih utakmica. Čak sam gledao i neke utakmice iz 1962. godine, ali su snimci dosta lošiji – kaže na kraju Amar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.