open-navfaktor-logo
search
Željo u Tuzli
Amar Osim najavio gostovanje na Tušnju: Svaki meč je druga priča, Sloboda je četvrta
Fudbaleri Željezničara će u 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati u Tuzli kod Slobode.
14.08.2020. u 12:37
get url
text

Amar Osim, šef struke Plavih, najavio je, uvijek nezgodno gostvanje, na Tušnju.

- Svaka utakmica ima neku svoju posebnu priču, pa tako i ova. Imali smo do sada tri utakmice s tri kompletno različita konteksta i sva tri smo srećom ili znanjem uspješno apsolvirali.

Sloboda će biti četvrta priča zbog svega, mislim na protivnika, na teren, na situaciju na tabeli i mi ćemo morati još jednom se prilagoditi nečemu novom. Znamo šta nas očekuje na terenu.

Igramo već treću utakmicu u sedam, osam dana što fizički okej i nije neki napor, ali se svaki put treba skoncentrisati i privikavati na sve uslove i vidjet ćemo koliko ćemo biti u stanju za to da protiv motiviranog protivnika koji je ostvario pobjedu, a ne pobjeđuju baš često u posljednje vrijeme.

Dobili su malo samopouzdanja, imaju malo komotniju situaciju, igrat će s manje pritiska i vidjet ćemo hoćemo li se moći prilagoditi protiv takvog protivnika koji će biti miran i motiviran zbog situacije nakon zadnje pobjede - kazao je Osim.


Oprezan pred meč na Tušnju je i prvotimac Eldar Šehić.

- Očekuje nas jedno teško gostovanje jer svi znamo da su utakmice u Tuzli uvijek teške. Sloboda je u tri kola pokazala da će biti respektabilna ekipa u ovoj sezoni i tako ćemo se mi postaviti sutra. Mi želimo da nastavimo s dobrim igrama i da ostanemo na mjestu na tabeli na kojem smo i sada. Mi smo na zavidnom što se tiče raspoloženja i jedva čekamo sutrašnju utakmicu da to potvrdimo - rekao je Šehić.

Susret između Slobode i Željezničara igra se u subotu na Tušnju s početkom od 19 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport 1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.