open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Amar Osim: Imat ćemo 11 igrača spremnih da se biju, trude i trče
Fudbaleri Željezničara će u 10. kolu Premijer lige BiH sutra na GRbavici dočekati Tuzla City.
04.10.2020. u 15:58
get url
text

Utakmicu protiv zahuktalih Građana najavio je Amar Osim, trener Plavih.

- Nismo baš u ritmu, bukvalno, jer igramo prilično rijetko i s te strane je malo nezgodno prognozirati na šta će ekipa ličiti. U zadnjih mjesec smo igrali samo dvije prvenstvene utakmice, Široki i Krupu. Sutra igramo kući što u zadnje vrijeme i nije baš specijalno pozitivno za nas. igramo protiv ekipe koja je puno bolje od ekipa od kojih smo gubili kući.

S druge strane smo pokazali da igramo bolje protiv ekipa koje imaju kvalitet, nekakav stil igre u kojem se pokušavaju nadigravati, koje igraju za gol više i koje pokušavaju nametnuti svoj ritam. Protiv takvih ekipa smo do sada puno bolje prolazili.

Imamo s jedne strane Grbavicu koja je nažalost malo postala teret nama, a s druge strane imamo kvalitetnu ekipu koja će nam ostaviti malo više prostora nego u utakmicama koje smo izgubili kući - kazao je Osim, dodavši:

- Imamo nekih personalnih problema koji su došli neočekivano ili poluočekivano. Morat ćemo ih prebroditi kako god znamo u ponedjeljak, ali imat ćemo 11 igrača spremnih da se biju, trude, da trče i da pokušaju nas ostaviti u gornjem dijelu tabele, a to možemo samo s pobjedom.

Ne možemo računati na sve igrače, imamo nekih problemčića, dodao sam "čića" da to malo ublažim, ali šta da radimo. Kao što sam rekao imat ćemo 11 spremnih igrača koji će svojim kvalitetama kompenzirati nedostatak ovih igrača koji nam neće igrati. Nije prvi put, nismo nijednom ove sezone bili kompletni - kazao je Osim.

Utakmica između Željezničara i Tuzle City igra se u ponedjeljak s početkom u 20 sati uz direktan prijenos na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.