open-navfaktor-logo
search
U sjajnoj formi
Amar Dedić u konkurenciji za igrača mjeseca u Salzburgu, evo gdje možete glasati za Zmaja
Bh. reprezentativac Amar Dedić (20) nalazi se u konkurenciji za najboljeg igrača austrijskog Salzburga za mjesec septembar.
27.09.2022. u 22:01
get url
text

Dedić je u ovom mjesecu igrao sjajno za aktuelnog prvaka Austrije.

Dvadesetogodišnjeg bh. fudbalera Salzburg je prošle sezone poslao na posudbu u Wolfsberger, da bi se ove sezone Dedić vratio u tim austrijskog prvaka, gdje je dobio poziciju startera, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi prvaka.

VEZANI TEKST - Zmajevi dobili veliko pojačanje na gorućoj poziciji, cijena mu skočila za tri miliona eura

Upisao je i dva nastupa za Zmajeve u UEFA B Ligi Nacija, gdje je pažnju na sebe skrenuo sjajnom partijom u susretu protiv Crne Gore.

- Raheem Sterling, Rafael Leao, Theo Hernandez – protivnici sa kojima se Amar Dedić suočio u septembru su vrhunskog kvaltieta. Međutim, našem beku iz Bosne i Hercegovine imena protivnika nisu smetala -navodi se na zvaničnoj stranici Salzburga i dodaje:

- Dvadesetogodišnjak je odigrao na najvišem nivou i nije dopustio da išta pođe po zlu na bočnoj poziciji. Dedić se redovno uključivao u napad i čak je asistirao u Bundesligi protiv Rieda - dodali su Austrijanci

Za Dedića možete glasati OVDJE.

Osim našeg reprezentativca, kandidati za igrača mjeseca u Salzburgu su Noah Okafor, Nicolas Capaldo, te Strahinja Pavlović.

Dedić je ove sezone u dresu Salzburga odigrao 10 mečeva u svim takmičenjima, te je pisao jednu asistenciju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.