open-navfaktor-logo
search
Obostrano zadovoljstvo
Amar Beširević produžio ugovor sa Olimpikom
Amar Beširević produžio je ugovor sa FK Olimpik na dvije godine i on će u narednom periodu nastupati za tim sa Otoke.
24.06.2020. u 13:23
get url
text

Beširević, koji je na Otoku stigao iz redova gradskog rivala sa Grbavice, u potpunosti je opravdao povjerenje i bio najstandardniji fudbaler u prethodnoj sezoni Prve lige Federacije BiH. Lijevonogi fudbaler je odigrao sve zvanične utakmice Vukove.

- Sretan sam zbog nastavka saradnje sa Olimpikom. Klub je to koji mi je dao priliku za afirmaciju i bilo je logično da nastavimo saradnju. Moram reći da sam zadovoljan uvjetima, ali i odnosom kluba kako prema meni, tako i prema mojim saigračima, pa je potpis ugovora logičan slijed stvari - kazao je Beširević. 

Olimpik je prije desetak dana krenuo sa pripremama za novu sezonu u kojoj će nastupati u Premijer ligi BiH.

- Svi smo nekako jedva čekali da krene rad i treninzi. Pauza je bilo duga, pa smo izlaskom na teren nekako "došli na svoje". Pripreme protiču bez nekih problema, uskoro kreću i utakmice, a to je ono što najviše volimo. Što se tiče Premijer lige BiH, svakako da je to zahtjevnije takmičenje, od prvoligaškog u kojem smo nastupali. Naš cilj za ovu sezonu je jasan. Dodatna stabilizacija kluba i plasman u sredini tabele je ono što u ovom momentu zadovoljava naše ambicije.

Beširević se nada da će svojim igrama zaslužiti poziv u reprezentaciju BiH.

- Prošao sam sve selekcije u reprezentaciji. Bio sam u kadetskoj, juniorskoj i nadam se da ću zaslužiti poziv i za mladu reprezentaciju i to je moj cilj za ovu sezonu. Sada ću biti više "na oku" selektorima i javnosti, a na meni je da nastavim sa radom i dobrim igrama. Nadam se da će ljudi koji odlučuju o tome prepoznati to i da ću se naći u krugu kandidata za dres sa najdražim grbom - zaključio je Beširević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.