open-navfaktor-logo
search
Ispovijest Brazilca
Alves: Guardiola je najbolji menadžer s kojim sam ikada radio
Ispričao je i kako je, prije nego što je uopšte upoznao Guardiolu i dobio ponudu Barcelone, skoro završio u redovima Chelseaja
09.11.2018. u 16:54
get url
text

Dani Alves, koji trenutno igra za Paris Saint-Germain (PSG), u intervjuu za Sky Sports govorio je o najvažnijim trenucima koje je doživio tokom svoje bogate igračke karijere, a posebno se osvrnuo na saradnju s trenerom Pepom Guardiolom dok je igrao u Barceloni, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ispričao je i kako je, prije nego što je uopšte upoznao Guardiolu i dobio ponudu Barcelone, skoro završio u redovima Chelseaja čiji je menadžer tada bio Jose Mourinho.

- Mislio sam da ću raditi s Mourinhom i da je cijeli posao završen. Ne znam je li dobio drugačije informacije, da nisam želio doći ili šta već, ali naš odnos od tada nije dobar. To nije moja krivica - kazao je 35-godišnji Brazilac, koji igra na poziciji desnog beka.

Na kraju je prešao u Barcelonu s kojom je osvojio tri titule Lige prvaka, šest naslova La Lige i pet španskih kupova.

- Zbog Guardiole sam postao puno bolji fudbaler. Naučio me jako puno stvari i zbog toga svima govorim da je on najbolji menadžer s kojim sam ikada radio. On je genij u ključnim momentima. Zna kako reći svojim igračima tačno ono što trebaju raditi. U puno utakmica on nam je donio pobjede. Mi smo samo morali poštovati njegove upute - rekao je Alves.

U dosadašnjoj karijeri je igrao za Bahiu, Sevillu, Barcelonu, Juventus i Paris Saint-Germain. U dresu reprezentacije Brazila je odigrao 107 mečeva i postigao 7 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.