open-navfaktor-logo
search
Sud odbio prijedlog
Almiru Čehajiću Batku ukinut pritvor, danas izlazi na slobodu
Kantonalni sud u Sarajevu odbio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva da za još dva mjeseca produži pritvor Almiru Čehajiću Batku, potvrdio je Faktoru njegov advokat Omar Mehmedbašić. 
18.11.2020. u 15:00
get url
text

- Tužilaštvo je tražilo još dva mjeseca pritvora. Sutkinja Melika Murtezić je prijedlog odbila i on izlazi u 15 sati iz pritvora - kazao je Mehmedbašić. 

Produženje pritvora Tužilaštvo KS je tražilo zbog bojazni da bi Čehajić boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

VEZANI TEKST - Mehmedbašić uoči ročišta Batku: Ostalo je još samo da se uhapsi Kike Budalike

Podsjećamo, Čehajić je uhapšen prošlog mjeseca u akciji SIPA-e kodnog naziva "Network" zbog sumnje u krivična djela pranje novca i zloupotreba položaja.

U sklopu istrage uhapšen je i Čehajićev poslovni saradnik Davor Gaj, koji je pušten na slobodu uz mjere zabrane.

Gaj je odgovorna osoba u firmi City Otvorena mreža d.o.o. u sklopu koje je djelovala emisija "Udri muški" koju je vodio Čehajić.

Sumnja se da je počinjenjem krivičnih djela ostvarena nezakonita imovinska korist veća od 600.000 maraka, a da je "Otvorena mreža" oštećena za više od 50.000 KM.

Čehajiću se na teret stavljaju malverzacije vezane za prikupljanje novca koji je trebao biti za liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u inostranstvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.