open-navfaktor-logo
search
Bordo-plavo druženje
Almir Turković i Rusmir Cviko prognozirali sarajevski derbi
Obojica imamo veliki strah od liftova, a desilo nam se upravo da smo se zajedno zaglavili. Bilo je to nekoliko najdužih minuta u našim životima – u jedan glas su nam rekli Turković i Cviko
29.08.2019. u 17:37
get url
text

Almira Turkovića i Rusmira Cviku vezuje dugogodišnje prijateljstvo. Ipak, kako se približava derbi vječitih rivala sve su češća zezanja prijatelja, koji navijaju za Sarajevo, odnosno Željezničar.

Bordo-plave prijatelje zatekli smo na popodnevnoj kafi u jednom ugostiteljskom objektu na Malti, a glavna tema razgovora bio je subotnji derbi na Grbavici koji se igra u 20 sati. 

- Mislim da će rezultat na derbiju umnogome zavisiti u kojem sastavu će istrčati Sarajevo na Grbavicu. Moj voljeni klub ima najbolje igrače te će, mislim, i pored povreda slaviti na Grbavici. Rezultat će biti 2-1 za Sarajevo. Naravno, sa mnom se neće složiti moj veliki prijatelj Cviko sa kojim sam od 24 sata zajedno 20 sati – u šali kaže za Faktor Almir Turković.

Potpuno drugačije mišljenje i očekivanja ima bivši team menadžer Željezničara.

- Red bi bio da im vratimo za narednu sezonu i da nakon 90 minuta na semaforu bude rezultat 3-0. Red je da grad ima lijep derbi i da sve protekne u fer i sportskom navijanju da svi uživaju i navjaju za svoj tim. Neka pobjedi bolji, a to je Željo – sa osmijehom na licu je rekao Rusmir Cviko.

Poznati dvojac nam je priznao da je prije nekoliko dana imao anegdotu, koja im se desila u Sarajevu.

- Obojica imamo veliki strah od liftova, a desilo nam se upravo da smo se zajedno zaglavili. Bilo je to nekoliko najdužih minuta u našim životima – u jedan glas su nam rekli Turković i Cviko.

Almir Turkovic i Rusmir Cviko
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.