VEZANI TEKST - KK Bosna odustaje od Prvenstva BiH, gasi li se bivši prvak Evrope?

Nastup Bosne Royal zbog teške finansijske situacije u najvišem rangu bh. takmičenja došao je u pitanje, ali u pitanje se dovodi i opstanak kluba koji već duži niz godina ne uspijeva da se stabilizuje.

Bradić naglašava da sudbina velikog kluba ovisi o volji pojedinaca i usmenim obećanjima koja vjerovatno neće biti ispunjena. 

- Mi u ovakvim okolnostima ne možemo igrati ni niže lige, a to ne bismo ni uradili jer ovaj klub zaslužuje da nastupa u najvišem rangu bh. takmičenja. Naši igrači su to zaslužili nakon što su se borili i izborili za prvu ligu. Sada sve ovisi od volje političara, koje trenutno nema. Imamo samo upite pojedinaca koji žele pomoći klubu kupovinom godišnjih ulaznica. Nas je koštalo života očekivanje da će nam neko prebaciti tranšu novca, što se naposlijetku nije dogodilo - kazao je Bradić.

Ističe da klub nije želio dovoditi igrače u nezavidnu situaciju i potpisivati ugovore koje ne bi mogao ispuniti, zbog čega su mnogi već napustili klub.

- Neću da stvaram obaveze koje ne mogu ispoštovati. Ne vjerujem više obećanjima, koja poslije padaju zbog rebalansa budžeta - dodao je. 

Bosni Royal je za sezonu potrebno najmanje 200.000 KM, a do sada su samo od Kantona Sarajevo dobili 30.000.