open-navfaktor-logo
search
Prvotimac Slobode
Almir Bekić: Bio sam dio historije Sarajeva, a sada idemo da se nadigravamo
Svaki igrač bori se za grb i klub i samo trkom i disciplinom možemo praviti dobre rezultate, kazao je Bekić
02.08.2019. u 11:00
get url
text

Četiri boda u prva dva kola bilans je tuzlanske Slobode kojim su se "smjestili" među pet vodećih ekipa Premijer lige BiH.

Isti broj bodova ima i prvak Sarajevo, naredni protivnik Tuzlaka, koji su prva dva susreta protiv Radnika i Širokog Brijega odigrali vrlo dobro, ali oba kao domaćini. Duel sa Bordo timom jedan je od derbija 3. kola i, ujedno, veliki ispit za ekipu trenera Milana Lazarevića.

- Gostujemo kod prvaka, izuzetno organizovanog kluba koji ima kvalitetan igrački kadar, imaju izuzetno kvalitetnog trenera Husrefa Musemića. Mi idemo u Sarajevo da odigramo dobru utakmicu. Klub smo koji u organizacionom smislu zaostaje za drugima, ali želimo da reprezentujemo Slobodu i grad Tuzlu na dobar način, a to je da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku - izjavio je Lazarević.

Kazao je da u ekipi zbog kartona nema suspendovanih igrača, ali da je nekoliko rovitih.

- Pod znakom pitanja su Dušan Ristić i Samir Bekrić, ali se nadam da će moći nastupiti na utakmici u Sarajevu - zaključio je trener Slobode.

Za njega je dobra vijest da je pravo nastupa za Crveno-crne stekao Francuz Yoann Mortelat i vjerovatno će se pojaviti u veznom redu.

U prva dva kola dobar dojam ostavio je Almir Bekić, povratnik na Tušanj i bivši igrač Sarajeva. Za njega je sutrašnji derbi nešto posebno.

- Svi znamo ko je Sarajevo. Imao sam čast da budem dio tog kluba i historije koju smo ispisali prošle sezone. Sada sam na suprotnoj strani, dobro radimo i u prva dva kola pokazali smo da je ovo druga Sloboda u odnosu na onu koji su svi gledali prije. Svaki igrač bori se za grb i klub i samo trkom i disciplinom možemo praviti dobre rezultate. Nekad to bude dovoljno, ponekad ne, ali tako je u sportu. Ne pobjeđuje uvijek bolji. U Sarajevo idemo da se nadigravamo i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju - izjavio je Bekić za Fenu.

S obzirom na to da se igra u subotu u večernjem terminu (20.30 sati) Tuzlaci će u Sarajevo otputovati na dan utakmice. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.