open-navfaktor-logo
search
Lista želja
Allegri se sastao s upravom Juventusa: Je li Pjanić među prioritetima?
Novi trener Juventusa Massimiliano Allegri u petak je obavio sastanak s rukovodstvom Stare dame, a glavna tema razgovora bio je igrački kadar za sljedeću sezonu.
05.06.2021. u 16:53
get url
text

Kako pišu italijanski mediji, Allegri je odredio glavne mete za prijelazni rok, a to su fudbalski reprezentativac BiH Miralem Pjanić i veznjak Uniteda Paul Pogba.

VEZANI TEKST - Barcelona "peca": Pjanić je "mamac", a ko su "ribe"?

Allegri je u prošlosti surađivao sa iskusnim bh. veznjakom i dobro su mu poznate njegove kvalitete, baš kao i Pogbine.

Kako piše Corriere dello Sport, osim "ulaznih" govorilo se i o "izlaznim" stransferima.

Navodno, Allegri nema baš ništa protiv da se među onima koji će napustiti Torino nađe i Cristiano Ronaldo. Takvu ideju zastupao je i nakon prve sezone Portugalca u Torinu, a zastupa je i sada kada smatra da bi glavninu napadačkog tereta trebali ponijeti Paulo Dybala i Alvaro Morata.

Osim Pjanića i pogbe, koji su mu očito prioriteti, Allegri bi volio u klub dovesti i Dušan Vlahović te Maura Icardija. Iako smatra da je Wojciech Szczesny dobro rješenje na golmanskoj poziciji, i dalje je zainteresiran za potpisivanje ugovora s Gianluigijem Donnarummom.

Corriere navodi i da Allegri smatra da je potrebno osvježiti vezni red ekipe i tu Pjanića i Pogbu vidi kao koji mu trebaju, jasno jer imaju veliko iskustvo igranja u Juventusovom dresu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.