open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Alkalaj uzvratio: Ako iz Ambasade SAD-a kažu šta je to bilo lažno u mom izlaganju, spreman sam se izviniti
Ako mi bilo ko iz Ambasade SAD-a kaže šta je to bilo neistinito ili lažno u mom izlaganju, spreman sam se javno izviniti, poručio je Sven Alkalaj, ambasador Bosne i Hercegovine u UN-u.
03.11.2022. u 22:13
get url
text

Na ovaj način je odgovorio na kritike Ambasade SAD-a upućene zbog Alkalajevog govora na sinoćnjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a u kojem je žestoko kritizirao poteze visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.

VEZANI TEKST - Ambasada SAD-a: Alkalaj propagirao neistine o Schmidtu i međunarodnoj zajednici, to ne ide u korist BiH

Iz Ambasade su, između ostalog, istakli da "odluka stalnog predstavnika BiH pri UN da svoje vrijeme tokom jučerašnje debate Vijeća sigurnosti UN o BiH iskoristi za propagiranje neistina o visokom predstavniku i međunarodnoj zajednici ne ide u korist Bosne i Hercegovine".

Alkalaj je u kratkom saopćenju naveo kako reaguje na stav i komentar koji je ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy iznio u svom blogu od 2. novembra 2022. godine.

- Ako mi bilo ko iz pomenute ambasade konkretno kaže šta je to bilo neistinito ili lažno u mom izlaganju, spreman sam se javno izvinuti kako građanima BiH, tako i samoj ambasadi - naveo je Alkalaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.