Ovu informaciju Faktoru je potvrdio njen branilac Goran Dragović.

Kako je kazao Dragović, još nije zaprimio rješenje Suda, ali ga je porodica Alise Mutap obavijestila da im se ona javila i da je puštena iz prostorija KPZ-a Tuzla, gdje je bila smještena.

U Sudu BiH jučer je, podsjetimo, održano ročište povodom prijedloga Tužilaštva BiH da se za sve osumnjičene u predmetu "Dženan Memić" produži pritvor za još 15 dana.

Tužilaštvo je tražilo da se produži pritvor Zijadu Mutapu, Alisi Ramić (rođena Mutap), Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, dok se ne dobije informacija od Državnog suda o nedavno podignutoj optužnici.

Mutap, Ramić, Dupovac, Barić i Ožegović se nepotvrđenom optužnicom terete da su od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili grupi za organizirani kriminal formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. godine, u Velikoj Aleji na području općine Ilidža, zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Kako se navodi u ranijem saopćenju, usljed tih povreda, Memić je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Odbrane svih osumnjičenih zatražile su da Sud Bosne i Hercegovine odbaci prijedlog produženja pritvora tvrdeći kako Zakon o krivičnom postupku ne predviđa da se pritvor produžava dok se čeka na odgovor Suda u vezi sa podignutom optužnicom.