open-navfaktor-logo
search
Predmet Memić
Alisa Mutap puštena na slobodu
Alisi Mutap, bivšoj djevojci Dženana Memića, ukinut je pritvor i puštena je na slobodu.
16.07.2021. u 13:16
get url
text

Ovu informaciju Faktoru je potvrdio njen branilac Goran Dragović.

Kako je kazao Dragović, još nije zaprimio rješenje Suda, ali ga je porodica Alise Mutap obavijestila da im se ona javila i da je puštena iz prostorija KPZ-a Tuzla, gdje je bila smještena.

U Sudu BiH jučer je, podsjetimo, održano ročište povodom prijedloga Tužilaštva BiH da se za sve osumnjičene u predmetu "Dženan Memić" produži pritvor za još 15 dana.

Tužilaštvo je tražilo da se produži pritvor Zijadu Mutapu, Alisi Ramić (rođena Mutap), Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, dok se ne dobije informacija od Državnog suda o nedavno podignutoj optužnici.

Mutap, Ramić, Dupovac, Barić i Ožegović se nepotvrđenom optužnicom terete da su od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili grupi za organizirani kriminal formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. godine, u Velikoj Aleji na području općine Ilidža, zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Kako se navodi u ranijem saopćenju, usljed tih povreda, Memić je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Odbrane svih osumnjičenih zatražile su da Sud Bosne i Hercegovine odbaci prijedlog produženja pritvora tvrdeći kako Zakon o krivičnom postupku ne predviđa da se pritvor produžava dok se čeka na odgovor Suda u vezi sa podignutom optužnicom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.