open-navfaktor-logo
search
Legendarni stručnjak
Alex Ferguson vodi veliku pravnu bitku protiv komšija, odluka o pobjedniku sljedećeg mjeseca
Mnogi će reći kako Manchester United nije ono što je bio dok je na klupi kultnog kluba sjedio Sir Alex Ferguson.
26.03.2020. u 14:44
get url
text

Iako već sedam godina uživa u trenerskoj penziji, 78-godišnji Škot i dalje se itekako pita na Old Traffordu, a njegova riječ i još uvijek ima težinu.

Ferguson je ne tako davno imao i zdravstvenih problema. Naime, 2018. godine hitno je prebačen u bolnicu zbog krvarenja na mozgu, a ubrzo je i operisan. Legendarni stručnjak prilično brzo se oporavio, no sada vodi drugu bitku, bitku protiv komšija koji će planiranom gradnjom trospratne kuće itekako utjecati na okruženje oko Fergusonovog imanja u Wilmslowu, piše The Sun.

Ferguson je zabrinut jer bi sjeća drveća mogla rezultirati poplavama, ali i povredom privatnosti. Škot tvrdi kako se novi dom njegovih komšija vizualno ne uklapa u okoliš, a to je ponovio i njegov pravni zastupnik.

- Nestanak drveća itekako će imati utjecaja na izgled okoliša, ali će i narušiti standarde privatnost - kazao je Fergusonov pravni savjetnik, te dodao kako su neophodne promjene u planu izgradnje kuće koja bi trebala imati tri sprata.

Inače, Cheshire East Council će odluku o izgradnji kuće Fergusonovih komšija donijeti sljedećeg mjeseca, kada bi se trebali znati rezultati pravne borbe koju legendarni stručnjak vodi više od godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.