Iako već sedam godina uživa u trenerskoj penziji, 78-godišnji Škot i dalje se itekako pita na Old Traffordu, a njegova riječ i još uvijek ima težinu.

Ferguson je ne tako davno imao i zdravstvenih problema. Naime, 2018. godine hitno je prebačen u bolnicu zbog krvarenja na mozgu, a ubrzo je i operisan. Legendarni stručnjak prilično brzo se oporavio, no sada vodi drugu bitku, bitku protiv komšija koji će planiranom gradnjom trospratne kuće itekako utjecati na okruženje oko Fergusonovog imanja u Wilmslowu, piše The Sun.

Ferguson je zabrinut jer bi sjeća drveća mogla rezultirati poplavama, ali i povredom privatnosti. Škot tvrdi kako se novi dom njegovih komšija vizualno ne uklapa u okoliš, a to je ponovio i njegov pravni zastupnik.

- Nestanak drveća itekako će imati utjecaja na izgled okoliša, ali će i narušiti standarde privatnost - kazao je Fergusonov pravni savjetnik, te dodao kako su neophodne promjene u planu izgradnje kuće koja bi trebala imati tri sprata.

Inače, Cheshire East Council će odluku o izgradnji kuće Fergusonovih komšija donijeti sljedećeg mjeseca, kada bi se trebali znati rezultati pravne borbe koju legendarni stručnjak vodi više od godinu.