Problemi sa papirima

Alen Islamović za Faktor: Iako putujem sa hrvatskim pasošem ne mogu u Kanadu

Objavljeno: 14.10.2019. u 18:35 Autor: D. Z.

Sve sam uradio da na vrijeme dobijem ETA peding. Već nekoliko godina putujem sa hrvatskim pasošem i nisam imnao nikakvih problema, kaže Alen

Alen Islamović nije nastupio na velikim koncertima Bijelog dugmeta na turneji po Kanadi, iako je to organizator ranije bilo najvio.

Problem zbog koje se pjevač nije mogao ukrcati na avion je ETA peding te se tri dana nalazio u Frankfurtu, gdje je pokušavao riješiti potrebne papire kojim bi se odobrio njegov ulazak u Kanadu. Za Faktor Islamović koji se trenutno nalazi u Zagrebu pojasnio je cijelu situaciju.

- Žao mi je vjerne publike Bijelog dugmeta. Sve sam uradio da na vrijeme dobijem ETA peding. Već nekoliko godina putujem sa hrvatskim pasošem i nisam imao nikakvih problema. Za ETA peding sam aplicirao na vrijeme, prije pet dana, ali tek sada su mi javili da su primili zahtjev i da se on razmatra. Obično se ta prcedura rješava za nekoliko sati – kaže Alen Islamović.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije