open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za OI 2024
Aleksandra Samardžić osvojila srebro na Evropa Openu u Sofiji
Aleksandra Samardžić, judo reprezentativka Bosne i Hercegovine osvojila je drugo mjesto, srebrenu medalju na Evropa Open u kategoriji do 70 kilograma.
14.02.2023. u 09:16
get url
text

Evropa Open je kvalifikacijsko takmičenje za Olimpijske igre Pariz 2024, koje je održano 11. i 12. februara 2023. godine u Sofiji na kojem je nastupilo 43 zemlje iz cijelog svijeta. 

Aleksandra Samardžić u kategoriji do 70 kg bila je jedan od nositeljica turnira, tako da je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom kolu je savladala predstavnicu Francuske Linon Alison.

U četvrtfinalu je bila bolja od domaće predstavnice Brancheva Lidije, dok je u polufinalu savladala ukrajinku Chystiakova Nataliu.

Aleksandra se u finalnoj borbi sastala sa svojom starom protivnicom Szabinom Gerczak iz Mađarske koju ovog puta nije uspjela pobijediti.

Na Evropa Openu odlične plasmane napravili su Božidar Vučurević koji je u kategoriji do 81 kg. ostvario plasman među pet najboljih, dok su Anđela Samardžić do 57 kg i Toni Miletić do 90 kg zauzeli sedma mjesta.

Naši reprezentativci su odličnim nastupom na Evropa Openu u Sofiji ostvarili nove bodove za Svjetsku i Olimpijsku ranking listu, te očekujemo da nastave sa dobrim rezultatima na predstojećim turnirima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.