open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Srbije
Aleksandar Vučić komentirao Vulinove izjave o "srpskom svijetu"
Komentarišući kritike upućene iz zemlje i regiona ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu zbog izjave o stvaranju "srpskog svijeta" predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ocijenio da "nije u pitanju hajka na Vulina već na Srbiju".
19.07.2021. u 21:10
get url
text

Vučić rekao je da je zvanična državna politika ona koja govori da su granice Srbije nepovredive, a da se Beograd ne bavi tuđim granicama.

Podsjećamo, Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije rekao je da je zadatak ove generacije političara stvaranje "srpskog svijeta" i da objedini Srbe gdje god budu živjeli.

- Svaki put kažu to su Vučić i Srbija jer moraju u Srbiji da nađu krivca za sve. Zato je važno da ljudi znaju šta je zvanična politika Srbije, to je ona koja govori da su granice Srbije nepovredive, a tuđe granice nas ne zanimaju. Moramo da čuvamo svoje i da na jasan i nedvosmislen način pokažemo šta je naša politika - rekao je Vučić za televiziju Pink u Briselu posle nove runde dijaloga s predstavnicima vlasti u Prištini.

Upitan za ocjene da Vulinove izjave nose fašističke poruke, Vučić je ocijenio da je interesantno kako oni koji iznose takve ocjene "lako od Srba prave fašiste a od svih drugih svoje prijatelje".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.