open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Aldin Demirović bacio bombu pred kuću gdje je bio okupljen veći broj ljudi
Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je podiglo, a Općinski sud u Bosanskoj Krupi je potvrdio optužnicu protiv Aldina Demirovića (35) iz Bosanske Krupe zbog izazivanja eksplozije, odnosno bacanja ručne bombe na mjestu gdje je bio okupljen veći broj ljudi u Bosanskoj Krupi, u junu 2020. godine.
30.11.2020. u 13:44
get url
text

Optuženom Demiroviću je na teret stavljeno izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Konkretno, stavljeno mu je na teret da je u popodnevnim satima 16. juna 2020. godine, u Bosanskoj Krupi, bacio ručnu bombu ispred kuće osobe s kojom ima neriješene imovinske odnose, a koja se nalazi u gusto naseljenom gradskom naselju.

Uslijed eksplozije bombe došlo je do materijalne štete na tri vozila, kao i na kućama i poslovnim objektima u neposrednoj blizini mjesta eksplozije.

Provjerom kroz evidencije, Tužilaštvo je utvrdilo da je Aldinu Demiroviću u 2019. godini sudskom presudom izrečena uvjetna osuda kojom je određeno da mu se zbog prethodno počinjenog krivičnog djela nasilničko ponašanje izriče kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

S obzirom na to da je navedena krivična djela optuženi Demirović počinio u vrijeme provjeravanja, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je optužnicom predložilo opoziv ove uvjetne osude.

- Osnovanost predmetne optužnice je potvrđena brojnim materijalnim dokazima, a prvenstveno nalazom i mišljenjem provedenog mehanoskopskog vještačenja. U narednom periodu se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjenje o krivnji kod Općinskog suda u Bosanskoj Krupi - saopćeno je iz Tužilaštva USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.