open-navfaktor-logo
search
Lojalan Spursima
Alderweireld: Supruga je presudila da ostanem u Tottenhamu
Možda bih mogao zaraditi mnogo više negdje drugo, ali sam odabrao lojalnost, a i to nešto vrijedi, rekao belgijski fudbaler
05.01.2020. u 17:37
get url
text

Belgijski fudbaler Tobi Alderweireld je izjavio da je novi ugovor sa Tottenhamom potpisao zbog lojalnosti, a ne zbog novca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Odlični defanzivac u decembru je potpisao produženje saradnje sa Spursima do ljeta 2023. godine, iako su ga mediji ranije povezivali sa mnogim evropskim klubovima.

- Finansijski klub mi je dao dobru ponudu što mi je pokazalo da me stvarno žele i da mi je ukazao poštovanje. Možda bih mogao zaraditi mnogo više negdje drugo, ali sam odabrao lojalnost, a i to nešto vrijedi - rekao je Alderweireld za britanske medije.

Belgijanac je istakao da je prije odluke razgovarao sa suprugom kako bi vidio šta ona želi s obzirom da čekaju drugo dijete.

- Rekla je da bi bila sretna da ostanemo, da voli biti ovdje, ali da odaberem šta god želim. To mi je dalo mogućnost da preispitam šta želim - kazao je Alderweireld i osvrnuo se na saradnju sa Joseom Mourinhom:

- Prije smo imali dobar odnos sa menadžerom. Postigli smo mnogo velikih stvari. I sada je isto. Svi vjeruju u ono što Jose kaže i misli o tome kako trebamo da igramo.

Mourinho je nedavno pozvao Jana Vertonghena i Christiana Eriksena da prate Alderweirelda kada je u pitanju njihova budućnost u Tottenhamu. Obojici istječu ugovori na kraju sezone, a prema medijskim navodima, s obzirom da imaju pravo, već su počeli pregovore sa Napolijem, odnosno Interom.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.