open-navfaktor-logo
search
Kriminal na Otoku
Albanska mafija preuzela ulice Londona: Novcem, oružjem i drogom se hvale na Instagramu
Tri vodeće osobe u toj bandi su osuđeni na ukupno 42 godine zatvora još 2016. godine, nakon policijske operacije u kojoj je pronađena droga vrijedna šest miliona funti i mitraljez
12.11.2018. u 13:27
get url
text
Albanska mafija preuzela primat u Londonu

Članovi albanske mafije koji su, prema pisanju medija, preplavili Veliku Britaniju kokainom, besramno objavljuju fotografije na kojima se vidi oružje, novac i skupi automobili.

Banda Hellbanianz iz istočnog dijela Londona, piše Daily Mail, u Ujedinjeno Kraljevstvo svake godine uvozi drogu vrijednu nekoliko miliona funti. Međutim, umjesto da pokušavaju prikriti svoje aktivnosti, kako to rade druge kriminalne skupine, oni javno predstavljaju svoje bogatstvo i oružje, a prikupili su gotovo 100.000 pratitelja na društvenoj mreži Instagram.

Tri vodeće osobe u toj bandi su osuđeni na ukupno 42 godine zatvora još 2016. godine, nakon policijske operacije u kojoj je pronađena droga vrijedna šest miliona funti i mitraljez. Zatvor, ipak, nije rezultirao umanjenim aktivnostima Hellbanianza.

Šokantne fotografije objavljene na društvenim mrežama uključuju "tortu" sa novčanicama od 50 funti te snimke članova bande dok repuju u zatvoru o nasilju. Čak su objavili i fotografiju djeteta koje nosi znak bande.

{$galerijaFotografija}

Tvrde da kontroliraju London te da su "spremni za rat" sa rivalskim bandama. Prema izvještajima The Daily Expressa, u kriminalnoj hijerarhiji su prevazišli ostale bande zbog okrutnosti. U snimcima koje su objavljivali na YouTubeu kroz rep muziku šalju upozorenja rivalskim bandama. Sebe u snimcima opisuju kao "bogove ulica", a na videima se vide skupocjeni automobili i zgodne djevojke.

Jedan član bande, Tristen Aslanni, je osuđen na 25 godina zatvora u junu 2016. godine zbog prekršaja vezanih za korištenje vatrenog oružja i narkotika. Uhapšen je nakon što je skupao automobil tokom policijske potjere. Policija je pretragom kuće u kojoj je boravio pronašla drogu vrijednu šest miliona funti, uključujući kokain, te mitraljez sa prigušivačem.

Tristen Asslani

U međuvremenu je u Albaniji u februaru ove godine, provjerom kontejnera koji je trebao sadržavati banane iz Kolumbije, pronađen kokain vrijedan 160 miliona funti. Vjeruje se da je značajan dio te isporuke trebao završiti u Londonu.

1 od 180
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.