open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Alagić hvali Štilića i Mulalića: Uz pojačanja, Željo može jedini konkurisati Zrinjskom
Proteklog vikenda kompletirano je 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
03.10.2022. u 20:05
get url
text

Jedinu gostujuću pobjedu ostvarili su fudbaleri Željezničara koji su slavili kod Leotara u Trebinju (1:0), dok se za iznenađenje pobrinulo Posušje odigravši 1:1 na gostima kod Veleža.

Mirzet Alagić, nekadašnji prvotimac Sarajeva i Željezničara, za Faktor je komentarisao duele 12. kola PLBiH, nahvalivši Plave i trenera Edina Mulalića. Bivši veznjak smatra da se tim sa Grbavice, uz nekoliko pojačanja, može upustiti i u borbu za šampionsku titulu.

- Željo je složio finu ekipu i uz nekoliko pojačanja, što ja mislim da će se desiti, mogu biti konkurenti Zrinjskom za titulu. Jedini - smatra Alagić.

Tuzla City - Sarajevo 1:0

- Po onome što sam vidio, bolje je bilo Sarajevo. Pogotovo prvo poluvrijeme. Sarajevu se nešto dešava. Neda im se nikako. Suljić je kod 0:0 pogodio stativu. Nekoliko posljednjih kola ih prati da igraju dobro, a kada trebaju prelomiti, utakmica ode na drugu stranu. Baš nemaju sreće.

U rezultatskoj su krizi, ali ne igraju loše. Drže loptu, imaju posjed, sve to ide kako treba, ali... Loše su odigrali samo utakmicu protiv Tuzla Cityja na Bilinom polju (1:5), to je baš bilo kriminalno. Sarajevo igra fino, ali jednostavno neće ih, nešto im se dešava. Krenut će valjda.

Zrinjski - Sloboda 1:0

- To je očekivano. Čak sam mislio da će Zrinjski slaviti ubjedljiviju pobjedu. Sloboda je inače čvrsta ekipa. Kako znam za njih, takvi su. Teško ih je pobijediti s više golova razlike. Stvarno su čvrsta ekipa, ali je za mene to realan rezultat. Bilbija je opet presudio? Ko će drugi.

Velež - Posušje 1:1

- To je veliko iznenađenje. Velež ima dobru ekipu i iznenađuje me rezultatska kriza u koju su "upali". Ne znam šta je problem. Vjerovatno utječe to što ne igraju na svom terenu. I za Sarajevo i za Velež to je najveći problem.

Borac - Sloga 2:1

- Provlači se Borac, iskreno. Sloga je dobra ekipa. Čvrsta, jaka. Gledao sam ih na Grbavici i na Koševu. Stvarno mi se sviđaju kao ekipa. Imaju iskusne špiceve, fizički jake, koje je teško čuvati. I stoperi su sjajni. Baš su dobra ekipa.

VEZANI TEKST - Berberović i Alagić za Faktor: Euforija pred derbi je sve slabija, prije se o utakmici pričalo mjesecima 

Fizički su spremni, dobro su posloženi. Imaju smisla, trener ih dobro postavi... Borac drži priključak za vodećim, ali mislim da nije to kvalitet ekipe da mogu napraviti nešto više. Mislim da će oni pasti.

Leotar - Željezničar 0:1

- Željo me iznenađuje. U pozitivnom smislu i rezultatski. Nije to neka igra, ali Edis Mulalić radi stvarno dobar posao. I to je za pohvaliti. On je trener koji zna izvući maksimum iz ekipe i iz svakog pojedinca. Takvi treneri su po meni najbolji.

Kada izvlačiš maksimum od svakog igrača, onda i sa osrednjim igračem ispadne dobro na kraju. Džaba tebi Ronaldo i Messi ako oni ne daju maksimum. Nisu to više ni Ronaldo ni Messi. To je tako.

Bez Štilića bi to bila druga priča. Da njega nemaš u ekipi, ne bi ni ta krila imala kvalitetne lopte kao što imaju. Znači imaš dva krila baš dobra, možda i najbolja u Premijer ligi. Prodorni, jaki... Kada zatvoriš jednog, teško ćeš drugog zatvoriti. A imaš igrača koji zna dati loptu, a to je Štilić. I normalno, imaš Hodžića koji je dobar defazivno, još stigne i gol postići. Kada i Coca (Edin Cocalić, op. a.) igra, to je još jedno veliko iskustvo za tim.

Široki Brijeg - Igman 3:2

- I Široki Brijeg daje maksimim, ali očekujem da će i oni pasti. Nije to neka ekipa, ali očito trener (Ivica Barbarić, op. a.) dobro radi. I on iz ekipe izvlači maksimum, a to prate i rezultati. Mislio sam da će ove sezone biti osrednja ekipa, pogotovo jer im je ljetos otišlo dosta igrača, a nisu dovodili "spektakularna" pojačanja. Vjerovatno je do trenera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.