open-navfaktor-logo
search
Patriotizam na djelu
Alaba želi igrati za reprezentaciju uprkos povredi rebara
Austrija, rival naše selekcije iz premijerne sezone Lige nacija, prvi od dva susreta igra upravo 10. oktobra, a protivnik će im biti Izrael
08.10.2019. u 15:01
get url
text

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljaju se 10. oktobra, dok će Zmajevi tek dva dana kasnije na Bilinom polju ugostiti Finsku.

Austrija, rival naše selekcije iz premijerne sezone Lige nacija, prvi od dva susreta igra upravo 10. oktobra, a protivnik će im biti Izrael.

Austrijanci poslije šest kola zauzimaju treće mjesto u grupi G sa deset bodova, bodom manje od drugoplasirane Slovenije s kojom će snage odmjeriti 13. oktobra.

Selektor Franco Foda računa da njegov tim nakon ova dva susreta može biti u mnogo povoljnijoj poziciji, no problem predstavlja David Alaba i njegova povreda rebara.

- Nadam se da ću igrati. Preciznije ću sve znati u narednih 24 do 48 sati, sve će zavisiti od toga kako će oporavak izgledati. Nadam se da će biti onako kako ja zamišljam - naglasio je lijevi bek Austrijanaca i minhenskog Bayerna.

Ovakvo razmišljanje Alabe teško da će se svidjeti rukovodstvu Bayerna, pogotovo ne sportskom direktoru Hasanu Salihamidžiću i treneru Niki Kovaču.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.