open-navfaktor-logo
search
Hollywood
Al Pacino otkrio tajnu sa dodjele Oscara koju je čuvao 45 godina
Proslavljeni holivudski glumac Al Pacino u emisiji Jimyja Kimmela otkrio je da je 1975. godine, tokom dodjele prestižnih nagrada Oscar, bio toliko drogiran da nije znao ni koliko je sati, ni gdje se nalazi.
23.01.2020. u 15:33
get url
text

Na dodjeli Oscara 1975. godine, kada je bio nominovan za ulogu u filmu "Kum 2", prema vlastitom priznanju, Pacino je bio toliko drogiran da mu je kolega Jeff Bridges morao objašnjavati šta se dešava na ceremoniji i kako stvari funkcionišu.

-Sjedio sam tamo i nisam bio baš onakav kakvog biste me očekivali. Bio sam na nekoliko stvari. Nisam bio sav svoj - rekao je glumac.

Dodao je da je uživao na ceremoniji i da je iza njega bio Bridges, koji je također bio nominovan za nagradu.

-Nismo se lično poznavali, ali sam znao ko je. Okrenuo sam se i pozdravio ga. Bio je zbunjen, pa sam pomislio: "Sigurno nije gledao moje filmove". Uprkos tome, nastavio sam i rekao mu da sigurno neće biti kategorije za najboljeg glumca jer je već dosta vremena prošlo od početka ceremonije. Pogledao me još zbunjenije kao da kaže: "Odakle si ti ispao? Ko si ti uopće?" - prisjetio se Pacino trenutaka sa ceremonije, dodajući da mu je Bridges objasnio da je sve uredu i da još treba čekati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.