open-navfaktor-logo
search
Gazda PSG-a
Al-Khelaifi poludio nakon poraza, prijetio zaposleniku Reala: "Ubit ću te"
Paris Saint-Germain i dalje će samo sanjati osvajanje Lige evropskih prvaka.
10.03.2022. u 08:35
get url
text

U sezoni 2019/20 igrali su finale u kojem su poraženi od Bayerna, a ove sezone zaustavljeni su u osmini finala od Real Madrida. Prvi meč u Parizu dobili su sa 1:0, sinoć su poveli golom Mbappea, a onda se razbudio Karim Benzema, koji je kompletirao hat-trick i srušio sve snove o trofeju.

Španski mediji pišu da je bolan poraz teško pao Nasseru Al-Khelaifiju, bogatom gazdi PSG-a. Marca navodi kako je slomio komad opreme jednog od pomoćnih sudija, tačnije zastavicu. S njim je u "posjeti" bio i sportski direktor Leonardo.

Navodno je tražio glavnog sudiju Dannyja Makkelieja, kojem je pokušao ući u svlačionicu. Nije ga uspio pronaći pa je slučajno ušao u kancelariju delegata Megie Davile. Jedan od Realovih zaposlenika snimio je cijeli incident, a to je dodatno razljutio PSG-ovog gazdu.

Al-Khelaifi mu je navodno izbio mobitel iz ruke, tražio da izbriše sadržaj i zaprijetio riječima: "Ubit ću te. Je*em ti mater! Izbriši snimak!"

Al-Khelaifija su potom izveli njegovi tjelohranitelji i spriječili veći incident.

PSG je na kraju poslao osobu koja se u ime kluba ispričala sudijama i članovima Real Madrida. Navodno je reagovala i policija, ali zvaničnih informacija još nema.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.