open-navfaktor-logo
search
Za 100 miliona funti
Aktuelni osvajač Lige prvaka planira nove infrastrukturne projekte
 Liverpool je proširenje glavne tribine na Anfieldu dovršio 2016. godine, a taj projekat je koštao oko 100 miliona funti
21.11.2019. u 12:45
get url
text

Fudbalski klub Liverpool krenuo je naprijed sa planovima u vezi s proširenjem kapaciteta stadiona Anfield na oko 60.000 gledalaca. Prvi korak ka ostvarenju tog cilja je poziv koji je upućen lokalnom stanovništvu da prisustvuje javnim raspravama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naime, u Liverpoolu se nadaju pozitivnom razvoju u nastojanju da povećaju kapacitet Anfielda sa sadašnjih 54.074 sjedećih mjesta. Stoga su podijelili više od 5.000 letaka u kojima su obavijestili stanovnike da će se konsultacije održati u periodu od 29. novembra do 4. decembra.

Liverpool je proširenje glavne tribine na Anfieldu dovršio 2016. godine, a taj projekat je koštao oko 100 miliona funti (oko 117 miliona eura).

Ljetošnji plan proširenja podrazumijevao je i obnovu terena na Anfieldu. Eventualnom realizacijom projekta Liverpool bi dobio dodatnih 4.825 sjedećih mjesta, ali su u augustu u klubu odlučili da nastavi sa "novim ambicioznijim planovima", što je dovelo do pokretanja procesa javnih rasprava.

- Konsultacijski događaji osmišljeni su za lokalne stanovnike, kompanije i navijače kako bi saznali više i ponudili svoje povratne informacije o klupskoj viziji za stvaranje većeg Anfielda, koji bi omogućio većem broju navijača da gledaju jedan od najboljih evropskih timova na stadionu svjetske klase - pojasnili su iz Liverpoola.

Osim događaja koji će biti organizovani u navijačkom baru za navijače, info štandovi će biti postavljeni i na utakmicama Liverpoola protiv Brightona 30. novembra i Evertona 4. decembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.