open-navfaktor-logo
search
Podrška Crnoj Gori iz BiH
Aktivisti kolone "Braćo, nijeste sami": Nacionalizam, propagiranje četništva..., mnogi Bošnjaci su već iselili
Autokolona "Braćo, nijeste sami" prodefilirala je danas centralnim ulicama Sarajeva, od Bentbaše do Ilidže, u znak podrške bošnjačkoj zajednici u Crnoj Gori, ali i cjelokupnom crnogorskom narodu i cijeloj Crnoj Gori.
04.09.2020. u 15:36
get url
text

Kolonu su organizovali Bošnjački pokret i Narodni front s ciljem podrške miru i stabilnosti Crne Gore. Učesnici kolone nosili su zastave BiH, Crne Gore, Sandžaka i SAD-a.

- Upratili ste dešavanja u Pljevljima od 31. augusta pa nadalje. To je katastrofa. Nacionalizam, propagiranje četništva, pretučena su naša tri sugrađanina, napadaju se kuće kamenicama. Tu su razni transparentni "Bjež'te Turci dok vam nije kasno", savjetuju nam da uzmemo jednu kartu u pravcu Stambola. Potaknuti su zna se od koga. Sve je prijavljeno, imaju istražni organi, i vidjet ćemo šta će se desiti. Mi tražimo hitnu reakciju - kazao je učesnik kolone Kenan Strujić iz Pljevalja.

Mahir Žiško, jedan od organizatora iz Sarajeva, ističe da je kolona prvenstveno podrška Bošnjacima koji su najugroženiji, ali onda i ostalim narodima Crne Gore koji već noćima ne spavaju mirno.

{$galerijaFotografija}

- Mi imamo pozive ne samo iz Pljevalja nego iz Nikšića, Bara, sa primorja i sjevera Crne Gore, i evo tu smo da pokažemo da nisu sami. Želimo da pozovemo na razum ljude koji instrumentaliziraju vjeru, koji instrumentaliziraju stradanja u neke političke svrhe. Nama je cilj jaka Crna Gora jer jaka Crna Gora znači jaku BiH. Svaki problem koji se desi u susjedstvu ili bilo gdje, to će se i kod nas preliti, zato moramo reagovati. Sarajevo je uz Crnu Goru - poručio je Žiško.

Demir Hodžić, aktivista iz Rožaja, istakao je da je u Crnoj Gori "počinjen ekonomski genocid".

- Bošnjaci se masovno iseljavaju, i mnogi su se već iselili. Većina njih zbog prijetnji i nemogućnosti zaposlenja bili su primorani da napuste Crnu Goru - istakao je Hodžić.

Auto kolona podrške Bošnjacima Crne Gore 04.09.2020
1 od 20
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.