open-navfaktor-logo
search
Francuska
Akrobatski letovi oduševili publiku u Parizu
Ujedno, ovo je bila prilika i za predstavljanje najsavremenijih letjelica i dostignuća u svijetu avijacije pa su tako predstavljeni helikopter Airbus H160, avion francuske vojske Airbus A400M, avion Douglas C-47, Dassault Falcon 8X, Douglas C-53 i drugi
23.06.2019. u 16:36
get url
text
Akrobatski letovi

Na 53. "Paris Air Showu" svoje umijeće predstavio je i akrobatski tim Zračnih snaga Francuske "Patrouille de France".  Sajam avijacije se održava na aerodromu Le Bourget, a tom prilikom pariska publika ostala je oduševljena manevrima, preciznošću i koordinacijom akrobatskog tima.

Pored toga, umijeće su pokazale i francuske pilotkinje Aude Lemordant i Catherine Maunoury čija je izvedba i kontrola letjelice tokom akrobatskih letova publiku ostavila bez daha.

{$galerijaFotografija}

Ovo je bila prilika i za predstavljanje najsavremenijih letjelica i dostignuća u svijetu avijacije pa su tako predstavljeni helikopter Airbus H160, avion francuske vojske Airbus A400M, avion Douglas C-47, Dassault Falcon 8X, Douglas C-53 i drugi.

Ovogodišnji sajam još je jednom okupio eksperte iz globalne industrije koji su razmjenjivali mišljenja o najnovijim tehnološkim dostignućima. Prva četiri dana bila su predviđena za stručnjake, dok je posljednja tri dana bio otvorena za publiku. 

Francuska akrobatski letovi 23.06.2019
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.