open-navfaktor-logo
search
Otvorena granica
Ako ste planirali putovanje: Strani državljani mogu ući u Srbiju samo uz dva uvjeta
Srbijanska vlada usvojila je u utorak protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u tu zemlju, koji podrazumijeva ili negativan test na koronavirus star najviše 72 sata ili karantin od 14 dana.
13.05.2020. u 11:14
get url
text

Strani državljani mogu ući u Srbiju uz dva uvjeta - negativan PCR test na koronavirus ne stariji od tri dana i potvrdu komisije koju čine predstavnici srbijanskih ministarstava zdravlja, vanjskih i unutrašnjih poslova, te ministarstva saobraćaja, a pribavljaju je u ambasadi ili konzulatu Srbije u zemlji iz koje dolaze.

Srbijanski državljani uz negativan PCR test na koronavirus, također ne stariji od 72 sata, mogu ući i kretati se na čitavoj teritoriji bez ograničenja, ali bez PCR testa s negativnim rezultatom, svi će - bez iznimke - morati provesti 14 dana doma u samoizolaciji.

Zdravstveni Krizni štab za pandemiju COVID-19 preporučio je vladi Srbije da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, za koje će vrijediti propisani protokol ulaska na teritorij Srbije, objavio je N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.