Taktika Henkela

Ako ste kupili ovaj proizvod, vratite ga, ali pod ovim uvjetima

Objavljeno: 12.12.2018. u 15:48

Međutim, da biste nazad dobili nešto više od 8 KM koliko u prosjeku košta ovaj proizvod, ne možete vrlo jednostavno otići u prodavnicu i tražiti povrat novca za ovaj proizvod. Za to se morate malo više potruditi

FOTO: ILUSTRACIJA

"Ukoliko ste u prodavnicama ovih dana kupili proizvod za čišćenje 'Ceresit Stop plijesni', trebali biste ga prestati koristiti". Tako kupcima u Bosni i Hercegovini savjetuju iz kompanije Henkel, koja plasira ovaj proizvod na bh. tržište.

- Utvrđeno je da u nekim slučajevima može doći do odvajanja prskalice i bočice, što može dovesti do prolijevanja sredstva, koje ukoliko dođe u kontakt s očima, može uzrokovati ozljedu te ga zbog predostrožnosti povlačimo iz prodaje – pojašnjavaju iz Henkela.

Kupcima koji zbog ovoga nedostatka žele vratiti proizvod nude i povrat novca. Međutim, da biste nazad dobili nešto više od 8 KM koliko u prosjeku košta ovaj proizvod, ne možete vrlo jednostavno otići u prodavnicu i tražiti povrat novca za ovaj proizvod. Za to se morate malo više potruditi, da ne kažemo napatiti.

Na web stranici stop-plijesni.com potrebno je da ispunite formular i pored podataka o samom proizvodu kojeg ste kupili, trebate unijeti i vaše lične podatke, poput imena, prezimena, adrese, kontakta i slično. Potrebno je da uneseste i trinaest brojeva koji se nalaze ispod barkoda, bez razmaka. Također je potrebno unijeti i broj šarže proizvoda. Za one koji ne znaju, a vjerovatno većina ne zna, to je kod, isprintan crnom bojom i nalazi se na poleđini boce, ispod glave sa prskalicom.

Kada ugledate sve ono što trebate da uradite kako bi vam bio vraćen uplaćeni novac, vrlo vjerovatno ćete od toga odustati, a stariji građani koji uopće nemaju internet, kompjutere ili pametne telefone ili ih ne znaju koristiti teško da će doći do svog novca. Lakše je ostaviti proizvod u neispravnom pakovanju, a kompaniji Henkel "halaliti" koju markicu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije