open-navfaktor-logo
search
Oprez
Ako ste djeci kupili ove igračke, stolicu za hranjenje, te hodalicu, odmah ih prestanite koristiti
Preporučuje se potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga odmah prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku uz račun kako bi dobili povrat novca
10.09.2019. u 08:36
get url
text

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine nakon kontrole objavila je novu listu proizvoda opasnih za korištenje, a među njima se uglavnom nalaze proizvodi namijenjeni djeci.

Naime na listi Agencije našla se Dječija hodalica Puerri C1001, te je navedeno kako predstavlja ozbiljan rizik od povreda za djecu jer je sjedište hodalice pretrpjelo trajne deformacije i jer je narušena funkcija mehanizama za regulaciju visine.

Zemlja porijekla ovog proizvoda je Kina, a uvoznik je firma KEPROM d.o.o. Istočno Sarajevo.

Zatim dječija stolica za hranjenje Puerri Picola HC-15, čiji je uvoznik također firma KEPROM, zemlja porijekla je Kina a proizvođač je Ningbo China Basic.

Dječija stolica za hranjenje predstavlja ozbiljan rizik od povreda za djecu jer nije stabilna i može se prevrnuti tokom upotrebe.

Dječija stolica za hranjenje ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN 14988:2018, navode iz Agencije.

Lutka Atinil Fashion show također predstavlja opasnost za djecu jer sadrži veliku količinu hemijskih supstanci koje su opasne za djecu. Proizvođač je Aer Euro Trading, Hong Kong Kina, a uvoznik je Fis d.o.o. Vitez.

Za ove prozvode, kako navode iz Agencije, uvoznik je poduzeo mjere povlačenja s tržišta, povrata od potrošača i uništavanja proizvoda, te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu povrata proizvoda.

Preporučuje se potrošačima koji su kupili ovaj proizvod da ga odmah prestanu koristiti i da ga vrate uvozniku uz račun kako bi dobili povrat novca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.