navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Izvor frustracija

Ako patite od "nemam šta obući" sindroma, evo kako ga se riješiti bezbolno

Ako često otvarate vrata ormara pa ustanovite da nemate sve što želite, iako je krcat odjećom, moguće je da patite od tzv. "nemam šta obući" sindroma. I dok se vama čini da odjeće imate premalo, zapravo je imate previše i to je izvor vaših frustracija.

Objavljeno: 07.09.2020. u 07:50
get url
text

No, mnogi ljudi, posebno žene, toga nisu svjesni, pa umjesto da se viškova riješe, kreću u kupovinu po nabavku novih komada, što dovodi do sve težeg snalaženja u ormaru, kao i do gomilanja odjeće koju možda nikad niti ne stave na sebe, čak zaborave da je imaju.

Rješenje "nemam šta obući" sindroma je organizacija ormara i rješavanje viškova. Istina, odjeće će tada biti manje, ali bit će se lakše snalaziti, kombinirati komade i u konačnici zadovoljan izaći na ulicu.

Dobra ideja je unaprijed kompletiranje odjeće - na jednu vješalicu složite kompletnu kombinaciju i tako redom. Ubacite tu i nakit, torbu, maramu...

Sitne dodatke stavite u malu prozirnu vrećicu pa tako objesite na vješalicu. Neki savjetuju i fotografiranje kompleta poželite ih se negdje u budućnosti prisjetiti i ponovo obući.

Puno je lakše odvojiti nekoliko dana i riješiti haos, nego svaki dan gubiti vrijeme i živce pred krcatim ormarom.