open-navfaktor-logo
search
Bordo klub objavio
Ako je vjerovati zvaničnoj stranici: FK Sarajevo će Moldavce ugostiti na Koševu
Fudbaleri Sarajeva u prvom kolu kvalifikacija UEFA Evropske lige igrat će protiv predstavnika Moldavije, ekipe FC Milsami Orhei.
15.06.2021. u 13:57
get url
text

Izabranici trenera Gorana Sablića u prvom meču će gostovati u Moldaviji (8. jula), a revanš, sedam dana kasnije, igrat će u našoj zemlji.

A, ako je vjerovati objavi na zvaničnoj stranici viceprvaka BiH, ovaj duel bit će odigran na Olimpijskom stadionu "Asim Herhatović Hase" - Koševo.

- Prva utakmica na rasporedu je 8. jula u Moldaviji, a revanš susret je na programu sedam dana kasnije na stadionu Koševo - piše na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Ne tako davno, 1. maja prilikom potpisivanja ugovora o zakupu nad Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase" između Općine Centar i FK Sarajevo, generalna direktorica Sabrina Buljubašić poručila je da će tek narednog ljeta klub igrati evropske utakmice na Koševu.

- Prvi korak je da vidimo u kakvom je stanju teren i ostalo, pa da napravimo plan. Što se tiče evropskih utakmica na Koševu, ovaj proves je malo duži. Cilj je da se evropske utakmice igraju narednog ljeta, jer je malo vremena da se nešto uradi do ovog ljeta - rekla je Sabrina Buljubašić 1. maja.

Očito da se u međuvremenu nešto promijenilo...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.