open-navfaktor-logo
search
Obavljen žrijeb
Ako eliminiše Utrecht, Zrinjskog očekuje rival iz Slovenije ili Švedske
Za razliku od ostalih parova, žrijebanje posljednjih 12 timova među kojima se našao i bh. predstavnik obavljeno je ručno
22.07.2019. u 14:16
get url
text

Viceprvaci Bosne i Hercegovine, fudbaleri Zrinjskog, u slučaju da eliminišu holandski Utrecht u 2. pretkolu Evropske lige, u narednoj rundi drugog po snazi evropskog takmičenja za protivnika će imati boljeg iz duela Domžale - Malmo.

Slovenski tim je i prošle sezone gostovao u Hercegovini, a tada je eliminisao ekipu Širokog Brijega. Jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Domžala je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine. I švedski Malmo ima povezicu s našom zemljom, a ona je Zlatan Ibrahimović, švedski fudbaler bh. korijena, koji je nosio dres ovoga kluba.

Za razliku od ostalih parova, žrijebanje posljednjih 12 timova među kojima se našao i bh. predstavnik obavljeno je ručno, a ne kompjuterski, kako je to bio slučaj sam prethodnih pet grupa timova.

Prve utakmice trećeg pretkola Evropske lige igrat će se 8, dok su revanš-susreti na programu 15. augusta. Moguće je da bude određenih promjena u terminima o čemu će nacionalne asocijacije i klubovi biti obaviješteni najdalje do sutra.

{$galerijaFotografija}

Žrijeb 3. pretkola Evropske lige
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.