open-navfaktor-logo
search
POD ISTRAGOM
Ako bude po zakonu: Cristianu Ronaldu prijeti doživotni zatvor!
U Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine
02.10.2018. u 08:44
get url
text

Kathryn Mayorga, 34-godišnjakinja iz Las Vegasa, tvrdi da ju je Cristiano Ronaldo silovao 2009. godine u svom apartmanu u hotelu Palms u Las Vegasu, prije nekoliko dana objavio je njemački Der Spiegel.

Mayorga je devet godina šutjela o svom susretu s Ronaldom, budući da joj je platio oko 375 hiljada dolara u vansudskoj nagodbi do koje je došlo nakon što je pozvala policiju i nakon što je utvrđeno da je silovana.

Ronaldovi advokati su joj ponudili novac u zamjenu za šutnju, što je ona prihvatila, ali je sada odlučila progovoriti jer, kako tvrdi, ima teške psihičke posljedice silovanja. Njeni advokati žele sporazum proglasiti nevažećim te da Ronaldo odgovara pred zakonom.

A ako bude sve po zakonu, Portugalcu se ne piše dobro. U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinilac može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uvjetnu tek nakon 10 godina.

Policija u Las Vegasu potvrdila je kako je "od septembra 2018. ponovno otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009".

- Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u toku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj - potvrđeno je iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.