SIPA

Akcija "Viza": Zaplijenjena veća količina falsifikovanih dokumenata, troje uhapšenih

Objavljeno: 13.07.2019. u 20:52

Iz SIPA-e navode kako su pretresi obavljeni na četiri lokacije na području Zeničko-dobojskog kantona, te da su uhapšene tri osobe

FOTO: ARHIV

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tokom pretresa u sklopu akcije kodnog naziva "Viza" otkrili su i privremeno oduzeli više mobilnih telefona i određenu količinu falsifikovanih ličnih dokumenata Republike Hrvatske, među kojima su pasoši, vozačke dozvole i lične karte. 

Iz SIPA-e navode kako su pretresi obavljeni na četiri lokacije na području Zeničko-dobojskog kantona, te da su uhapšene tri osobe koje se sumnjiče da su počinile krivična djela organizovani kriminal, krivotvorenje isprava i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata nadležnom tužilaštu na dalje postupanje. Zahvaljujemo se policijskim službenicima Ministarstarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenicima Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije - navodi se u saopćenju.

Akcija "Viza"rezultat je višemjesečne istrage i izvedena je po naredbama Kantonalnog suda u Zenic i Tužilaštva ZDK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije