open-navfaktor-logo
search
Hapšenja u Zagrebu
Akcija uz duge cijevi: Dvojica državljana BiH pritvorena zbog preprodaje heroina, kokaina i marihuane
Zagrebačka policija predala je pritvorskom nadzorniku dvojicu državljana BiH koji su pod sumnjom da pripadaju tamošnjoj narko bandi uhapšeni u utorak na Srednjacima, a u garaži koju koriste pronađeni su heroin, kokain i marihuana pripremljeni za daljnju preprodaju, te više komada streljiva.
14.09.2022. u 17:53
get url
text
Akcija u Zagrebu
Akcija u Zagrebu

Policija je danas saopćila da je nakon kriminalističkog istraživanja spomenuti dvojac u dobi od 38 i 32 godine krivično prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni su da su na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom skrivali, miješali s punilima, vagali i prepakivali u prostorima koje su koristili na području Trešnjevke.

Na osnovu sudskog naloga policija je tamo pretražila stan i garažu te pronašla 56,1 grama kokaina i 39,8 grama heroina uz 699 grama punila za miješanje radi povećanja mase droge s pet vaga za precizno mjerenje težine, kao i 229,9 grama marihuane.

Policija je pronašla i 1.910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jednu elektrodetonatorsku kapislu zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom.

O ovim hapšenjima, te o saradnji hrvatske i policije BiH, koje je policija provela naoružana dugim cijevima, a u pretragama je korišten i pas za otkrivanje droga, novinarima se obratio ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović, istakavši da domaća policija već niz godina sarađuje s kolegama iz susjedstva te je kao nositelj borbe protiv organiziranih kriminalnih skupina vrlo učinkovita u njihovom razbijanju.

- 'Već izvjesno vrijeme se ti ljudi prate, kao i njihovi kontakti iz kojih će se otvarati nova istraživanja - rekao je Božinović, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.