Njih trojica su uhapšeni u akciji "Unikat" u julu prošle godine, a kada je otkrivena najveća laboratorija za proizvodnju marihuane ikada napravljena u ovom entitetu.

Šeranić je osuđen na šest i po, Trninić na pet i po, a osim nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, osuđeni su i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, dok je Đajić dobio tri i po godine zatvora.

Optužnica ih je teretila da su februara do jula 2019. godine uzgajali narkotike u hali u Trnu kod Laktaša, gdje su instalirali specijalnu laboratoriju. Uzgojili su 756 stabljika indijske konoplje, veličine između 120 do 210 centimetara, a u laboratoriji je pronađeno još 756 saksija za uzgoj droge, te oko 1,8 kilograma marihuane u vrećicama.

Akcija "Unikat" realizovana je 15. jula 2019. godine, a spomenuta trojka je zatečena u hali u Trnu kako pripremaju marihuanu za sušenje.

Osim droge, policija je od uhapšenih oduzela i oko 70.000 KM u raznim valutama, a pronađena je automatska puška, pištolj, eksploziv i falsifikovani dokumenti.

Zajedno sa spomenutom trojkom bio je optužen i Nenad Dragišić (30) koji je s tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, te je osuđen je na tri godine i 10 mjeseci.