open-navfaktor-logo
search
Humanost
Akcija Udruženja "Ruku na srce": Opremimo djecu za (online) školu
Humanitarno udruženje “Ruku na srce” pokrenulo je akciju "Opremimo djecu za (online) školu i doprinesimo boljem uspjehu đaka u novoj školskoj godini".
19.08.2020. u 10:01
get url
text

- Pandemija COVID-19 promijenila je način života i navike svih nas. Tako su se i mnogi školarci, kao i njihovi roditelji, ove godine po prvi put susreli sa konceptom online nastave - navode iz Udruženja.

Udruženje "Ruku na srce“, naglašavaju, po četvrti put realizuje projekat "Opremimo djecu za (online) školu“, uz naglasak da je fokus ove godine upravo na novom aspektu obrazovanja s kojim se djeca suočavaju.

- Projekat kao i do sada za cilj ima prikupljanje školskog pribora, ali zbog trenutnih okolnosti i računarske opreme za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja s područja Kantona Sarajevo - navode iz Udruženja.

Iz Udruženja pozivaju sve sugrađane da podrže projekat i pomognu im da djeci požele sretan početak nove školske godine, te im omoguće nesmetano praćenje online nastave i izvršavanje radnih zadataka.

- Možda upravo vaša donacija bude motivacija za nečiji bolji uspjeh u novoj školskoj godini. Sve donacije računarske opreme: tableti, laptopi, desktop računari i periferna oprema kao i ostalog školskog pribora: sveske, olovke, bojice, pernice i sve što može obogatiti jednu školsku torbu, te školskih udžbenika mogu se predati na dvije lokacije - navode iz Udruženja.

Naime, to se može učiniti u prostorijama Udruženja “Ruku na srce“ (Esada Pašalića 8, Dobrinja), svake subote od 10 do 12 sati i u prostorijama Homework Huba (Kolodvorska 12), svakoga dana od 09 do 22 sata. Sve novčane donacije mogu se uplatiti na broj žiro računa: 1990490056036171 (primalac: Udruženje "Ruku na srce“, adresa: Hakije Turajlića 33, svrha uplate: Za projekat “Opremimo djecu za (online) školu”.

Pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 korisnici mobilnog operatera BH Telecom mogu donirati 2 KM za ovaj projekat. Rok za prikupljanje donacija je 30. septembar 2020. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.