open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Akcija SIPA-e: Droga koja je "pala" u Bileći povezana sa ranjavanjem Srbijanca u Sarajevu
Večerašnja akcija SIPA-e, OSA-e, MUP-a RS-a, Granične policije BiH i MUP-a KS, povezana je sa pokušajem ubistva srbijanskog državljanina Astrita F. koje se dogodilo u noći sa ponedjeljka na utorak u sarajevskom naselju Nova Otoka, saznaje Faktor. 
31.01.2020. u 21:20
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama koje nam je otkrio izvor blizak istrazi, u Bileći su uhapšeni crnogorski državljani, članovi takozvanog "kavačkog klana", a večerašnje hapšenje rezultat je istrage, između ostalog, i ranjavanja Astrita F. u Sarajevu.

Do pucnjave je tada došlo jer je, kako saznajemo, primopredaja droge pošla naopako, a večeras je bio drugi pokušaj, koji su istražitelji "upratili" i spriječili, te blokirali vozilo u Bileći i uhapsili osumnjičene.

Pronađeni kokain bio je zalijepljen jednom od uhapšenih oko stomaka, a sumnja se da u vozilu ima još skrivene droge.

VEZANI TEKST - Osuđivani diler iz Srbije ranjen u pucnjavi u Sarajevu
 

Astit F., rođen na Kosovu i ranije osuđivan u Crnoj Gori zbog organizovanog kriminala u vezi sa švercom heroina, kokaina i skanka na relaciji Albanija - Crna Gora - Srbija, kako smo ranije objavili, ranjen je u stomak i ruku. Povrede su bile opasne po život. 

Nakon prijema u KCUS je operisan i zadržan na liječenju.

Iz SIPA-e je večeras potvrđeno da su uhapšene dvije osobe i zaplijenjeno oko 600 grama kokaina, te da će osumnjičeni nakon krim-obrade biti predati Tužilaštvu BiH.

VEZANI TEKST - SIPA presrela vozilo i uhapsila dvojicu dilera, pronađen kokain
 

Istraga u ovom slučaju se nastavlja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.