open-navfaktor-logo
search
Pronađeno i oružje
Akcija pripadnika MUP-a TK: Zaplijenjen novac vrijedan milion maraka
Pronađena je i oduzeta veća količina novca američkih dolara, švicarskih franaka, hrvatskih kuna, danskih kruna i drugih stranih valuta
10.10.2018. u 17:47
get url
text
MUP TK, zapljena, novac

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK, policijom Brčko Distrikta i MUP-om RS-a, izvršili pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila na području Srebrenika, Gradačaca, Brčko distrikta i Ugljevika Republika Srpska. Na osnovu prikupljenih dokaza, uhapšeno je sedam osoba. Uhapšeni se terete za nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću i pranje novca.

{$galerijaFotografija}

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađena je i oduzeta veća količina novca američkih dolara, švicarskih franaka, hrvatskih kuna, danskih kruna i drugih stranih valuta u protuvrijednosti od oko milion KM, automatska puška i pištolj.

Protiv osoba koje su uhapšene, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit će podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima te će oni nakon ispitivanja predati u nadležnost postupajućeg kantonalnog tužioca.

 

MUP TK, novac
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.