open-navfaktor-logo
search
Humanitarni broj
Akcija Pomozi.ba u BiH: Pozivom na 17021 donacija 2 KM za narod Palestine
Udruženje Pomozi.ba nastavlja akciju pomoći palestinskom narodu. U tu svrhu ustupljen je jedinstveni humanitarni broj za sve operatere unutar Bosne i Hercegovine 17021, a pozivom građani doniraju 2 KM.
20.05.2021. u 16:20
get url
text

Iz Udruženja podsjećaju da je Pomozi.ba do sada prikupilo 200.000 KM pomoći narodu Palestine, a riječ je o sredstvima koje su građani Bosne i Hercegovine tokom mjeseca ramazana namjenski uplatili u svrhu pomoći narodu Palestine.

S obzirom na trenutna dešavanja, donacija je usmjerena za nabavku agregata za struju bolnici Haifa po cijeni od 33.500 eura, u kojoj ovaj energent imaju 4 do 6 sati u toku dana, a ostatak novca za nabavku medicinskog vozila bolnici u Gazi kao i ostalih medicinskih potrepština.

Distribucija pomoći se vrši posredstvom partnerske organizacije "Rahma Austrija" koja ima svoje predstavništvo u Palestini.

- Bosanci i Hercegovci na ovaj način pokazuju da suosjećaju sa patnjom i stradanjima naroda Palestine, prvenstveno djece, jer su i građani BiH ne tako davno prošli slična stradanja - navode iz Pomozi.ba.

Svi koji žele pomoći narodu Palestine, mogu to učiniti pozivom na broj 17021 i donirati 2 KM, a narodu Palestine može se pomoći novčanim donacijama putem web platforme www.POMOZIBA.org ili uplatama na standardne račune Udruženja Pomozi.ba u produžetku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.