open-navfaktor-logo
search
Organizirani kriminal
Akcija policije u KS još traje: Dosad izuzeti i novac, nakit, automobili
Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, koji od jutros u akciji "Start" obavljaju pretrese na više od 20 lokacija na području Kantona Sarajevo, dosad su pronašli i izuzeli dokumentaciju, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.
09.05.2023. u 15:44
get url
text

VEZANI TEKST - Asim Crnalić o slučaju načelnika Hadžibajrića: Pretres još traje, nadam se da neće biti uhapšen

Ovo je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, a akcija još traje i realizira se pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

- Ovom operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od deset fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima - navedeno je u saopćenju.

Akcijom je obuhvaćen i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.

- Na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža - na više od 20 lokacija. Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila - saopćeno je iz MUP-a KS.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.