Srijeda, 23.09.2020.

Hapšenja i pretresi

Akcija "Orka": Rahman Begluk označen kao vođa organizovane grupe

FOTO: Almedina Bečić Šuta

Begluk je i ranije hapšen u FUP-ovoj akciji "Shark", koja se odnosila na istragu o razbojništvima u tržnim centrima, pljačke bankomata, benzinskih pumpi, te krađe vozila i zloupotrebe droga na području Hercegovine

Rahman Begluk označen je kao vođa organizovane grupe koja se sumnjiči za niz krivičnih djela počinjenih u Hercegovini i Sarajevu, te je uhapšen danas u okviru velike operativne akcije "Orka", potvrđeno je za Faktor iz izvora bliskih istrazi.

Osim njega, akcijom je obuhvaćeno još 13 osoba, koje se sumnjiče za više razbojništava, teških krađa, te neovlaštene proizvodnje i trgovine drogom. Jedan od osumnjičenih nalazi se u Hrvatskoj na izdržavanju kazne. 

Begluk je, inače, ranije hapšen u FUP-ovoj akciji "Shark", koja se odnosila na istragu o razbojništvima u tržnim centrima, pljačke bankomata, benzinskih pumpi, te krađe vozila i zloupotrebe droga na području Hercegovine.

Pretresi se od jutarnjih sati obavljaju na više lokacija, u Jablanici, Mostaru, Čitluku, Kupresu, Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Grupa se, između ostalog, sumnjiči za napade na transporte novca, razbojništva u tržnim centrima, poput onog u Bingu u Mostaru, te benzinskim pumpama, kao i pljačke bankomata. Prema dosadašnjim informacijama, grupa je stekla protivpravnu imovinsku korist od milion maraka, a pričinili su višemilionsku materijalnu štetu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh