Već u prvoj sedmici za ovaj projekat interes je iskazao veliki broj građana, što ujedno pokazuje i opravdanost projekta kojeg realizira JU Centar za sport i rekreaciju čiji je osnivač Općina Centar. Prema predviđenom programu i dinamici rada, časovi se održavaju tri puta sedmično i to utorkom i četvrtkom u 21 sat i nedjeljom u 10 sati na teniskim terenima na Koševu, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- Na naše veliko iznenađenje interesovanje za ovaj projekat je zaista veliko. Već u prvoj sedmici imamo oko 80 prijava, a očekujemo prijave i u narednim danima. Prvobitno smo planirali da se treninzi odvijaju tri puta sedmično, ali zbog velikog interesovanja broj treninga će sigurno biti povećan. Prijavljene smo podijelili u grupe od po 12 polaznika kako bismo ispoštovali preporuke kriznih štabova i održali distancu zbog sprečavanja širenja koronavirusa - pojasnio je trener Damir Jusufbegović.

Podsjećamo također da se u okviru projekta 365 sport plus koji finansira Općina Centar već nekoliko godina realizira i projekat besplatne škole tenisa za osnovce. 

Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da JU „Centar za sport i rekreaciju“ i Općina Centar snažno podržavaju razvoj i afirmaciju teniskog sporta. U proteklom periodu Općina Centar izdvojila je značajna finansijska sredstva za modernizaciju teniskih terena na lokalitetu sportskog kompleksa Koševo, a u toku je i priprema planske dokumentacije za izgradnju najmodernijeg teniskog centra na lokalitetu Betanije u najvećoj gradskoj  zelenoj rekreativnoj zoni. Cilj je obogatiti sportsku ponudu i podignuti nivo opremljenosti i samih uslova na sportskim terenima na kojima borave rekreativci i sportisti.